Arvio: Andy McCoyn coverlevy on ilahduttavan tyylitajuinen paketti, jolla esitettävät biisit pysyvät keskiössä

Arvio julkaistu Soundissa 8/2022.
Kirjoittanut: Nuutti Heiskala.

Arvio

Andy McCoy
Jukebox Junkie
Cleopatra

Jukebox Junkie on coverlevy, mutta sen konsepti poikkeaa hieman tavallisesta siinä, että Andy McCoy on pyrkinyt valitsemaan sille biisejä, jotka hänen mielestään olisivat alun perin ansainneet olla isompia hittejä. Iggy Popin ja David Bowien China Girliä lukuun ottamatta levylle onkin valikoitunut harvemmin kuultuja biisejä.

Vähemmän tunnettujen sävellysten konsepti on erittäin onnistunut, sillä kuuntelijan huomio keskittyy enemmän itse biiseihin kuin siihen, minkälaisen version McCoy niistä on tehnyt. Hyvällä tyylitajulla valitut kappaleet myös muodostavat rockin, countryn ja reggaen välillä poukkoilevista genreistään huolimatta tasapainoisen albumikokonaisuuden.

Kaikki levyn biisit ovat sävellyksinä erinomaisia. Lisäksi Andy McCoyn tyylikästä ja luontevaa soittoa on aina ilo kuunnella. Mainiot versiot Squeezen Take Me I’m Yoursista, Rock’n’Roll Bandin I’m Gonna Rollista ja Don Williamsin Shot Full Of Lovesta varmaankin johdattavat McCoyn faneja alkuperäisten artistien diskografioiden pariin.

Ainoa pieni miinus tulee siitä, että muutamat laulusuoritukset eivät yllä soiton tasolle. Esimerkiksi Sofia Zidan tulkinta Funnel Of Lovella kalpenee Wanda Jacksonin alkuperäisen rinnalla.

Lisää luettavaa