Levyarvio: Kitarasankari kaipaisi kunnon bändiä – Michael Schenkerin projektilla vierailijat vaihtuvat tiheään

Michael Schenker Group
Immortal
Nuclear Blast

Saksan kaikkien aikojen suurin kitarasankari Michael Schenker on viime vuosina julkaissut tasaiseen tahtiin levyjä Michael Schenker Festin nimissä. Nyt bändin nimi on taas ensimmäistä kertaa kymmeneen vuoteen Michael Schenker Group. Varsinaisesta yhtyeestä Immortalin perusteella ei kuitenkaan ole kyse, sillä levyllä kuullaan Schenkerin itsensä lisäksi jopa seitsemää eri laulajaa ja rumpuosuuksistakin vastaa kolme eri miestä. Levyä kuvaavampi nimi voisi olla Michael Schenker Project.

Vaihtelevasta miehistöstä johtuen Immortalin tasokin heittelee laidasta laitaan. Siinä missä Drilled To Kill, Don’t Die On Me Now ja After The Rain ovat erinomaisia, ovat Devil’s Daughter ja Sangria Morte ihan pelkkää filleriä. Lisäksi Dion Holy Diveria muistuttava Sail The Darkness ja mötleycrüemainen Come On Over tuntuvat kasarille jämähtäneeltä kierrätykseltä.

Schenker, ex-Gamma Ray -vokalisti Ralf Scheepers ja Yngwie Malmsteenin levyiltäkin tuttu laulaja Joe Lynn Turner ovat kuitenkin edelleen niin kovassa vedossa, että Immortal on parhaimmillaan monia 80-luvun Schenkereitäkin parempi. Kokoelmamaisen toteutuksen sijaan Michael Schenker Groupista toivoisi silti varsinaista bändiä.