Levyarvio: Lupaava alku lässähtää vanhoihin temppuihin – Sea Girlsin debyytti etsiskelee omaa ääntä

Sea Girls
Open Up Your Head
Universal

Sea Girls edustaa viime vuosina valitettavan inflaation kokenutta kitaravetoisen indie rockin aurinkoisempaa laitaa. Nelikko kuulostaa aivan The Kooksin ja Killersin risteymältä, ja tuon kuvauksen voi käsittää kolikon kummaltakin puolelta.

Bändin Open Up Your Head -debyyttialbumi käynnistyy lupaavasti, mutta alun perin jo vuonna 2017 julkaistun Call Me Out -hitin jälkeen suunta lähtee laskuun. Kertosäkeitä on selvästi kirjoitettu stadionit mielessä, mutta kuuntelija ei voi välttyä ajatukselta, että on kuullut samat temput paremmin tehtyinä kymmenkunta vuotta takaperin.

Sea Girls todella osaa kirjoittaa tarttuvia melodioita, mutta sen vetovoima kärsii mieleenpainuvien kappaleiden puutteesta. Parhaimmillaan All I Want To Hear Sayn kaltaiset kappaleet ovat indie rock -täsmäosumia, mutta suuri osa Open Up Your Headin kappaleista menee toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos.

Open Up Your Head on puutteistaan huolimatta pirteä debyyttialbumi, joka on kuin kirjoitettu huolettomat kesäpäivät mielessä. Sea Girlsin ura on vasta alussa ja bändin toivoisikin löytävän oman äänensä, sillä kirkkaimpina hetkinä yhtyeestä loistaa hieno potentiaali.