Levyarvio: Massiivinen orkestraatio ja mainio flow – Ricky-Tick Big Bandin hiphopin ja jazzin fuusiossa sanoma ei lopu kesken

Ricky Tick Big Band & Julkinen Sana
Pidä valot päällä
Jaskaa

Nokkelimmat lukijat osannevat päätellä, että julkista sanaa levittävät Paleface, Tommy Lindgren sekä Redrama 17-henkisen Ricky Tick Big Bandin säestyksellä, Valtteri Laurell Pöyhösen johtamana. Matskua kokeneiden valontuojien vihkosista riittää vaikka muille jakaa, ja vaikkakaan ei pitäisi vertailla, niin väkisinkin niin käy, ja räppäreistä show’n varastaa ehdottomasti Paleface, joka ryöpyttää riimejä ihailtavalla tarkkuudella. Tommy Lindgren ei yllä ihan parhaimpaansa ja Redraman vahvimpiin osuuksiin kuuluvat hänen äidinkieliset riiminsä. Viestinnän tasolla äänitys on fantastisen kantaaottava ja siten tuiki tärkeä tuotos suomalaisella rap-kentällä.

Substanssi on siis pääosassa, mutta onneksi se ei jyrää entiteettiä, vaan bändin massiiviset orkestraatiot saavat riittävästi tilaa ja pääsevät täten täysiin oikeuksiinsa. Ryhmä on liekeissä. Kertosäkeet lipsuvat ajoittain lurittelun puolelle, mutta soitinnus soi mainiolla flow’lla, jonka tuloksena on puolituntinen sekoitus jazzia sekä suomi-hiphopia, johon mahtuu hengästyttävä määrä sanomaa.