Levyarvio: Melodioita, vauhtia ja räkäisyyttä sopivassa suhteessa – Deap Vally palaa omien vahvuuksien pariin

Deap Vally
Marriage
Cooking Vinyl

Vuosi sitten intoilin Deap Vally -duon ja The Flaming Lips -yhtyeen Deap Lips -projektista, mutta kitaristi Lindsey Troy ja rumpali Julie Edwards jäivät lopulta statisteiksi Fleimareiden pop-showssa. Kolmannella täyspitkällään Deap Vally palaa takaisin oman musiikkinsa pariin. Melodioita, vauhtia ja räkäisyyttä löytyy sopivassa suhteessa.

Allen Salmonin kanssa kirjoitetut Magic Medicine ja I’m The Master ovat tarttuvaa modernia glam rockia. Josiah Mazzachsin tuottama Tsunami on nimeään myöten tyypillisen tehokas Deap Vally -rymistely, mutta Mazzachs on kreditoitu myös albumin yllättävimmän esityksen Give Me A Sign yhdeksi kirjoittajaksi. Biisin kertosäe voisi olla peräisin Lana Del Reyn kynästä. Olkoon sitten pastissi tai parodia, yhtäläisyys on tuskin sattumaa.

10-luvun kahden instrumentin garage rockista harpataan monipuolisempaan suuntaan myös avustajien keralla. Vierailevan KT Tunstallin tuottama ja Peachesin puheosuuden kruunaama High Horse potkii napakasti. Eagles Of Death Metalin kiertuebasisti Jennie Veen kanssa äänitetty I Like Crime on albumin mehukkainta antia ja Warpaintin Jenny Lee Lindbergin tunnusomainen bassosoundi antaa Look Away -balladille upean säväyksen.