Levyarvio: Melvins löi kunnolla läskiksi – Tarkoituksella huonon levyn vitsit eivät naurata

Arvio julkaistu Soundissa 2/2021.
Kirjoittanut: Nuutti Heiskala.

Arvio

Melvins
Working With God
Ipecac

Melvins julkaisi 10-luvulla ep:t ja kollaboraatiot mukaan lukien 18 albumia. Edellisestä Pinkus Abortion Technicianista on kuitenkin ehtinyt kulua jo kolme vuotta. Voisikin siis ajatella, että uuteen Working With Godiin olisi ehditty panostaa tavallista enemmän. Sellaiset ajatukset voi unohtaa.

Levyn avaava I Fuck Around on cover-versio Beach Boysin I Get Aroundista, jonka koukku on se että sanoituksissa mahdollisimman moni sana on korvattu fuckilla. Versio on niin vaisu, laihasoundinen ja tahallisen huonosti laulettu, että jäljelle jää pelkkä vitsi. Houdinin (1993) hauskan ironiseen, Melvins-soundiin täydellisesti sopivaan ja raskaaseen Kiss-cover Goin’ Blindiin verrattuna nyt mennään yllättävän pahasti metsään.

Sama teema jatkuu Fuck Youksi uudelleen nimetyn Nilsson-cover You’re Breaking My Heartin parissa ja levyn päättää kelvoton oldies-versio Good Night Sweetheart. Jotta kärsimys saataisiin kestämään 38 minuuttia, on coverien lisäksi fillerinä myös laiskasti soitettuja ja puoliksi sävellettyjä Melvins-biisejä.

Melvinsin äijistä on varmasti ollut hauskaa vetää levyä tehdessä kaikki ihan läskiksi, mutta ulkopuolisia Working With God ei tule hymyilyttämään.

Muut artistin levyarviot

Lisää luettavaa