Levyarvio: Muumit Euroviisu-karsinnoissa – Suosikkisarjan soundtrack ei ole lastenlevy

Various Artists
Moominvalley Official Soundtrack
Sony

Uusi Muumilaakso-animaatiosarja on suunnattu edeltäjäänsä enemmän myös perheen vanhemmalle väelle, ja niin myös sarjan soundtrack. Varsinaisia lastenlauluja levyllä ei olekaan. Siten uuden animaation musiikki, kuten itse animaatiokin, aiheuttaa hieman hämmennystä 90-luvun Muumi-sarjan muistaville.

Levyn ensimmäiset kappaleet, Møn laulama Theme Song ja Alman Starlight, ovat sinänsä nättejä ja komeasti esitettyjä, mutta kuulostavat ennemminkin Disney-elokuvan tunnareilta. Kun Tom Odell laulaa, että ”it could be a summer day, honey, all year around” (mikä ei tietenkään pidä paikkaansa), usko uusiin Muumeihin horjuu. Viimeistään nyt on ymmärrettävä lopettaa vertailu vanhaan ja keskityttävä uuteen.

Ja se uusi on enimmäkseen hyvää. Esimerkiksi First Aid Kit, Emilia Torrini ja Josef Salvat lämmittävät ja viihdyttävät hienoilla pop- ja folk-kappaleillaan, jotka sopivat hyvin vaikka koko perheen road tripille. Kappaleet voisivat kuulua mille tahansa muullekin soundtrackille. Ehkä se Muumilinkki löytyy monien laulujen sanoituksista, joissa arvostetaan luontoa ja kotia.

Toisinaan, kuten Audrien Hypnotize- sekä Oceans Aheadin ja Denis Bajramin Far Away -kappaleita kuunnellessa, sitä huomaa olevansa kuin Euroviisu-karsinnoissa. Niin, kyllähän Muumilaaksossa asuu myös heitä, jotka ovat tunnetusti ja ylpeästi Euroviisujen vakiyleisöä.