Levyarvio: Muutakin kuin uhmaa ja rosoa – Block Busterin Losing Gravity on vahva hard rock -debyytti

Block Buster
Losing Gravity
Frontiers

Kuopiolainen hard rock -nelikko on kulkenut urallaan pitkän tien. Vuonna 2008 perustettu yhtye sai kansainvälisen levytyssopimuksen tämän vuoden alussa italialaislevy-yhtiö Frontiersilta ja nyt on vihdoin yhtyeen debyyttialbumin vuoro.

Nähdessäni Block Busterin livenä pari vuotta sitten Sweet Mary Janen ja Bulletproofin julkaisun aikoihin oli se vielä lämmittelybändi, joka huokui keskeneräistä uhmaa ja rosoista, autotallibändimäistä fiilistä. Muistan miettineeni, millaiseltahan se kuulostaisi levyllä. Nyt sen toteamiseen on onneksi mahdollisuus. Ja hyvältä se kuulostaakin.

Albumilla kaikki on mietitty tarkkaan aina laulusoundeista kitarariffeihin ja musiikkia on siksi miellyttävä kuunnella. Huonoa kappaletta albumilta ei löydy, eivätkä singlejulkaisutkaan onneksi paljasta albumista kaikkea. Kuulijat saavat yllättyä esimerkiksi Gone By The Morningin kivan venyvästä koukusta ja viisiminuuttisesta hard rock -eepoksesta Losing Gravity.

Yhtye on kertonut suuntanaan olevan ennen kaikkea ulkomaat. On vaikea sanoa, tuleeko pääsylippu sinne olemaan nimenomaan tämä albumi, mutta debyytiksi se on vahva. Hard rock myös kuulostaisi olevan taas muodissa, jos se on siitä koskaan poistunutkaan.