Levyarvio: Nokkelaa ja ehdottoman viileää – Colleen Green taitaa hauskan ja älykkään indiepopin

Colleen Green
Cool
Hardly Art

Kymmenluvulla kalifornialainen Colleen Green oli ihastuttavaa 90-lukulaista kitarasurinaa ja 60-luvun tyttöpopin vaikutteita musiikissaan sekoittanut indiepoppari, Blink-182 -bändin faniksi tunnustautunut artisti, jonka albumien nimet Milo Goes To Compton (2010) ja I Want To Grow Up (2015) olivat väännöksiä Descendentsin levyjen nimistä. Cool saattaa vinkata Descendentsin comeback- levylle Cool To Be You mutta todennäköisesti ei.

Tuoreen albumin singlebiisi I Wanna Be A Dog ei ainakaan viittaa millään muotoa Iggy Popin klassikkoon tai Joan Jettin siitä tekemään coveriin. Green on nokkela ja ehdottoman viileä sanailija, hyvä laulaja ynnä taitava biisinikkari, mutta pelkistetyt sovitukset ja The Strokesin ekoilta levyiltä tutun tuottaja Gordon Raphaelin puhtaat kitarasoundit eivät kolise yhdessä toivotulla tavalla.

Liki kuiskaten sanailtu hypnoottinen Highway ja heti perään soiva Neu?/Stereolab -tyylinen krautrock Natural Chorus nousevat levyn kohokohdiksi. Jos maailmassa on vielä olemassa paikka, jossa kuunnellaan sekä hauskaa että älykästä indiepoppia, siellä How Much Should You Love A Husband? -kappaleella on hittipotentiaalia.