Levyarvio: Omilleen Scandinavian Music Groupin riveistä – Pauliina Kokkosen debyyttialbumi ei erotu joukosta

Pauliina Kokkonen
Valveilla
Hög

Pauliina Kokkonen alkoi luoda syksyllä Scandinavian Music Groupin rinnalle soolouraa, ja nyt on oma levy Valveilla valmis. Sen jo tiedämme, että laulaa hän osaa, ja kun mukana ovat taitavat musiikintekijät Tapio Viitasaari ja Artturi Taira, kovin huonoa jälkeä ei voi seurata.

Tulos on nippu suloisia pop-biisejä, joissa oikeaoppinen lauluääni ja elektroninen säestys kohtaavat. Onnistuneimmat yhtälöt ovat ne toivoa, rakkautta ja elämäniloa sisältävät kappaleet, joissa kuitenkin on enemmän kaunista laulua ja vähemmän elektrosoundikikkailua. Tällaisia teoksia ovat esimerkiksi esikoissingle San Francisco, Nousta maasta olla vapaa ja Kesäyön unelmaa. Kelpo kevätmusiikkia.

Valveilla sisältää ääniä ja äänensävyjä, joista väistämättä tulee mieleen sisar Terhi Kokkonen, Iisa, Yona, Vesala tai muita vastaavia suomalaisia naisartisteja. Niin ikään tietyt kappaleiden nimet ja sanoitusten fraasit, kuten tuo mainittu San Francisco, Elämä on juhlaa ja Jää, ovat tainneet tulla tunnetuksi suomipopissa ja -iskelmässä jo aiemmin.

Missään ei ole siis mitään vikaa, mutta toisaalta missään ei ole mitään erityistäkään, jolla laulajatar erottautuisi muiden taitavien naisartistien joukosta. Pauliina Kokkonen pitää kyllä valveilla muttei herätä.