Levyarvio: On mahtava meininki meneillään – Mikko Herrasen Misterer-bändi on parhaimmillaan naittaessaan grungea thrashiin

Misterer
Under Attack
Three Chords

Laulavan rumpalin Mikko Herrasen kipparoima rähinäryhmä on edennyt toiseen pitkäsoittoonsa. Luvassa on thrash metalia panteramaisin groove metal -maustein, jossa on seassa myös jonkun verran alternative-/grungemeininkiä.

Meno on pääosin vauhdikasta ja pikaisimmissa siivuissa on näppärää riffittelyä, mutta ei mitään perushyvää päräyttävämpää. Lisäksi monet kappaleet noudattavat vähän liikaakin samaa kaavaa eli ensin kaahataan holtittomasti c-osaan asti, jossa tempo tippuukin laahaavaksi junttaamiseksi ja lopussa taas poljetaan talla pohjaan. Toimiva kikka, joka menettää kuitenkin tehoaan tarpeeksi usein toistuessaan.

Melodisempi ja grungempi anti toimii parhaiten. Erityisesti Alice In Chainsin mieleen tuova Servants, polveileva ja nimekkäillä vierailla vahvistettu We All Are The Same sekä linjasta hyvin poikkeava A Sense Of Purpose hienoine melodioineen kutkuttavat makuhermoja oikeista kohdista ja nostavat pisteitä. Sen sijaan MC Raaka Peen fiittauksella vahvistettu Totalitarian sujahtaa ohi maalista kuulostaen niin hyvässä kuin pahassa liikaa Turmion Kätilöiltä.

Energinen sekä taitavasti ja asenteella toimitettu meininki tekevät kokonaisuudesta joka tapauksessa oikein mieluisan.