Levyarvio: Pedaali metallissa! Nervosa flirttailee uudellaan germaanithrashin suuntaan

Nervosa
Perpetual Chaos
Napalm

Nervosa paiskoo neljännellä albumillaan mitä paahtuneinta brassithrashia, joka flirttaa hieman aiempaa enemmän saksalaisen thrashin suuntaan. Paitsi että uusi solistinsa Diva Satanica vie mielleyhtymiä vahvasti Kreatorin Mille Petrozzan suuntaan, alleviivautuu teutoniyhteys Destructionin solisti Schmierin vierailussa osuvasti nimetyssä Genocidal Commando -teoksessa. Yksikään kappale ei kellota neljää minuuttia ja pedaali on koko rieskan keston ajan metallissa.

Rebel Soul -kappaleen tuuttausta lukuun ottamatta hardcore punk -vaikutteet ovat nyt taka-alalla, ja Nervosan keitokseen on tullut mukaan jopa hyppysellinen bläkkistä. Blood Eagle moikkaa mielekkäällä groovellaan nimenomaan 1990-luvun Sepulturalle ja nimikappaleeseen on annosteltu sopivissa määrin tyylitietoista death metalia.

Nervosa on ilmeisen vahvasti kitaristi Prika Amaralin visio, eikä koko muun soittajiston vaihtuminen sitten viime albumin tunnu missään. Päinvastoin – bändin ilmaisu on nyt entistäkin tehokkaampaa. Perpetual Chaos on erinomaisesti esitettyä äärimetallia, jossa perinnetietoinen sävellys heittää iloiset yläkyynärpäät kohtuullisen modernin ja enimmäkseen onnistuneen tuotannon kanssa.