Levyarvio: Piirun verran tuhdimpaa voimametallia – Blind Guardianin uudelleenjulkaisut kaipaisivat lisukkeita

Blind Guardian
Battalians Of Fear
Nuclear Blast

YHTEISARVIO:
Battalians Of Fear ★★★
Follow The Blind ★★★
Tales From The Twilight World ★★★★
Somewhere Far Beyond ★★★

Saksalainen Blind Guardian on sitkeästi toteuttanut ambitioitaan yli kolme vuosikymmentä. Yhtyeen voima- ja vauhtimetallissa pilkottaa kunnianhimoisen sinfonisia sävyjä, mikä takaa poppoolle uskollisen fanikunnan vankkumattoman palvonnan.

Jotta markkinoilla riittäisi ostettavaa, Blind Guardian julkaisi uudelleen miksattuina ja masteroituina neljä ensimmäistä albumiaan. Battalions Of Fear (1988), Follow The Blind (1989), Tales From The Twilight World (1990) ja Somewhere Far Beyond (1992) kuullaan tuplakoilla sekä alkuperäisissä että uusissa kuoseissa.

Materiaalin vitaalinen perusluonne pysyi entisellään, mutta soinnit on muokattu piirun verran tuhdimmiksi kuin originaaleilla julkaisuilla. Tappokitarariffit tekevät parhaansa pärjätäkseen bassorumpujen tykityksissä. Vaikka yhtyeen aggressiiviseen olemukseen sulautui vuosien varrella vaihtelua, hektisyys osin syö oivaltavia elementtejä.

Levyt julkaistiin vuonna 2007 varustettuina bonusraidoilla, jotka puuttuvat tuoreista painoksista. Se on sääli, sillä lisukkeet olisivat taatusti lisänneet kiinnostusta kiekkoja kohtaan.