Levyarvio: Potentiaalia on, mutta kappalemateriaali rönsyilee – Sacred Reich palasi 23 vuoden tauon jälkeen levytyskantaan

Sacred Reich
Awakening
Metal Blade

Levyjen pitkistä julkaisuväleistä puhuttaessa jaksetaan aina mainita Guns N’ Rosesin Chinese Democracy. Thrash metal -veteraani Sacred Reich vie kuitenkin Gunnareista heittämällä voiton, sillä bändin edellisestä pitkäsoitosta on vierähtänyt peräti 23 vuotta. Awakening ei kuitenkaan ole väsyneiden kehäraakkien väkisin puristama tuhnu vaan yllättävänkin verevä ja energinen paukku.

Vanhan liiton thrash-sahaus lähtee yhä mallikkaasti, soitto on taidokasta ja siitä huokuu tekemisen meininki ja innostus. Levy alkaa erittäin lupaavalla nimikkokappaleella ja jatkuu lähes yhtä vahvana Divide & Conquerilla ja Manifest Realitylla.

Mutta vaikka levyllä onkin pituutta maltilliset puoli tuntia, koko mittaansa se ei valitettavasti jaksa liitää korkeuksissa, vaan melodisemmat rokkikappaleet eivät keskinkertaisuudessaan jää mieleen. Levyn loppupuolen Death Valley hyppääkin jo muusta joukosta liikaa silmille kaikessa bluesgroovessaan eikä istu kokonaisuuteen.

Linjakkaammalla ja old school thrash metaliin painottuvalla materiaalilla Awakeningista olisi saanut todella vahvan paluun julkaisukantaan. Potentiaalia on, mutta sitä ei nyt täysin saada hyödynnettyä.