Levyarvio: Psykedelisiä parittelukäytäntöjä ja miniatyyrimaailmoja – Hiatus Kaiyoten viiden tähden uutuus matkaa Liisan ihmemaahan

Hiatus Kaiyote
Mood Valiant
Brainfeeder

Usean vuoden hiatukselta palaava australialaisnelikko palkitsee odotuksen, vaikka miniatyyrimaailmoja maalailevan bändin aiempien saavutusten perusteella rima on äärimmäisen korkealla. Silti jokainen bändin jäsen – solisti Nai Palm kärjessä – ylittää itsensä ja lyö varmasti siinä samassa kourallisen ennätyksiäkin. Bändin osuvasti wondercoreksi määritelty nestemäinen soundi kerrostuu paikoittain lähes psykedeeliseksi kaikkine orgaanisine tasoineen, joilla kummastellaan muun muassa luonnon ihmeitä. Yhdellä näistä biologian oppitunneista selviävät esimerkiksi pantterietanoiden ja merihevosten parittelukäytännöt.

Hiatus Kaiyoten neo soulia, jazz-funkia, future soulia ja R&B:tä yhdistelevällä musiikilla on poikkeuksellinen kyky luoda vahvoja moniaistillisia kokemuksia valoineen, väreineen, tuoksuineen ja tunteineen. Eksentrinen todellisuus, jossa mielikuvitus saa lentää täysin vapaasti, kaappaa kuulijan mukaansa heti ensitahdeista lähtien. Jokainen kappale on kuin palanen Liisan ihmemaata, satumetsä, joka on hemmetin kiinnostava ja pelottavan hauras, mutta samalla lohdullisen optimistinen.