Levyarvio: Roxettelta kuulostavaa occult rockia ja muuta mukavaa – Cvlt Ov The Svn antaa tasoitusta luotaantyöntävällä laulusuorituksella

Cvlt Ov The Svn
We Are The Dragon
Napalm

We Are The Dragon on kotimaisen occult rock -yhtyeen debyyttitäyspitkä, jolle on otettu vaikutteita yhtä lailla goottirockista ja black metalista kuin vaikkapa Roxettelta.

Musiikillisesti melodiarikas ja tummaan raskasteluun pop-elementtejä häpeilemättä naittava sekasoppa on hyvinkin maittava. Kertosäkeet ovat isoja, tarttuvia riffejä ja koukkuja piisaa, rummut komppaavat yhtä sujuvasti niin letkeällä peruskompilla kuin tuplabasaritykityksellä ja lyriikat vilisevät perkeleitä ja muita synkeitä asioita. Musiikissa on enemmän tai vähemmän yhtäläisyyksiä vaikkapa Ghostin, Type O Negativen tai The 69 Eyesin kaltaisiin nimiin.

Mutta kun soppaa nauttii isomman satsin kerralla, suuhun hiipii nopeasti kitkerä maku lähinnä laulun vuoksi. Enemmänkin puhuttu kuin laulettu kähinä toimii pieninä annoksina ja tehokeinona oikein hyvin, kuten I’m Gonna Find Out -kappaleessa, mutta pitemmän päälle dynaamiton, yksioikoinen ja sävytön sähinä alkaa lähinnä työntää luotaan.

Tiivistäen: We Are The Dragon on musiikillisesti maukas keitos, jota laimentaa tylsä ja mauton laulusuoritus. Potentiaalia olisi parempaankin. Suositellaan nautittavaksi pieninä kertaannoksina, kuten Luna In The Sky Forever -ep:ltä.