Levyarvio: Ruma sana sanotaan niin kuin se on – Suoruudestaan huolimatta Matka Maailman Ympäri jumiutuu kasvottomuuteen

Matkan Maailman Ympäri
Toinen
KHY Suomen Musiikki

Miro Palokallion luotsaama Matka Maailman Ympäri -yhtye jatkaa valloituksiaan ja julkaisee toisen albumin. Uusi levy tarjoaa kepeitä suomirockin elementein maustettuja äänimaisemia. Löytyy myös astetta vaihtoehtoisempaa ja jyrkempää soundia, kuten esimerkiksi mainio Jos sä meet särökitaroineen osoittaa.

Sanoitukset ovat suoria ja kirosanoja viljellään ankarasti. Laulujen aiheet liikkuvat enimmäkseen parisuhteen problematiikan ympärillä. Saara Niemelän ääni sopii tyyliltään musiikkiin hyvin, muistuttaen hieman Elli Haloon herkkää mutta tarvittaessa rosoistakin laulelua.

Toinen on kaiken kaikkiaan monipuolinen mutta samalla hyvin ristiriitainen kymmenen biisin kokonaisuus. Suuri osa tuotoksista on kuin samasta hajuttomasta ja mauttomasta hittitehtaasta, silkkaa radiopoppista joka ei herätä fiiliksiä oikein mihinkään suuntaan. Tuntuu kuin bändi etsisi edelleen kuumeisesti identiteettiään ja samalla oikeanlaista kohdeyleisöä.

Suomeksi lauletulla kotimaisella rokilla menee tällä hetkellä hyvin ja eri genreistä ponnistaa uusia nimiä suosioon. Myös Matka Maailman Ympäri omaa potentiaalia, mutta jotain oleellista jää uupumaan.