Levyarvio: Semimystisen artistilupauksen hekumallinen debyytti lumoaa – Jenevieve taitaa groovaavan neoseolin

Jenevieve
Division
Joyface

Jenevieve on semimystinen ja julkisuutta välttelevä 23-vuotias artistilupaus. Miamissa varttuneen, sittemmin losangelesilaistuneen nuoren debyytti on hekumallinen pakkaus unenomaista, retrosti ihanan raukeaa, mutta modernia ja groovaavaa neosoulia rennolla otteella.

Levyn ensimmäiset singlelohkaisut julkaistiin jo vuoden 2020 alkupuoliskolla ja niiden kymmenet miljoonat kuuntelukerrat tarkoittanevat, että muutkin kuin allekirjoittanut ovat odottaneet ensilevyä kuin kuuta nousevaa.

Ja makeaa onkin tarjolla mahan täydeltä – ensialbumiksi Division on harvinaisen kypsä kokonaisuus. Levyn ehdottomasti vahvinta antia ovat kuitenkin jo entuudestaan tutut Medallion sekä Baby Powder. Tuottaja Jean Benz sekoittelee taustoihin hiphopia, R&B:tä, purkkapoppia, trapiä ja diskoa, jotka Jenevieve kuorruttaa herkullisen pehmeällä ja viettelevällä äänellään sekä vahvoilla kertojantaidoillaan. Seurauksena kahdentoista kappaleen vähän yli puolituntinen tuntuu hujahtavan ohi sekunneissa ja jättää toivomaan aina vaan lisää.