Levyarvio: Spencer. pyöräytti terveen kyynisen erolevyn – Soundtrackina kaikkea laiskojen hiphop-biittien ja toiveikkaan soulin välillä

Spencer.
Are U Down?
4AD

Itseoppinut tuottaja Spencer. on vasta 22-vuotias newyorkilaismuusikko, joka on debyytillään kuin Liisa Ihmemaassa. R&B:tä, hiphop-elementtejä, funkia, indie-musiikkia, poppia, jazzia ja kutusoulia luontevasti miksaileva artistilupaus on itse kirjoittanut, tuottanut ja äänittänyt ensiteoksensa. Pandemian aikana syntyneellä levyllä mennään vauhdilla raukeista poppimelodioista maanisiin indie-rocktunnelmiin ja laiskoista hiphop-biiteistä toiveikkaisiin soul-sfääreihin.

Nuorukaisen seikkailuja Isossa omenassa projisoivalla erolevyllä puidaan ennen kaikkea rakkaushuolia ja ex-tyttöystävää. Ei ole helppoa sinkulla New Yorkissa. Uskoakseni Are U Down? -kysymys on osoitettu artistille itselleen. Teksteistä kuultaa itseironia ja terve kyynisyys, mutta yleisvaikutelma on kuitenkin lopulta positiivisen lohdullinen.

Nuoren miehen musiikillinen lahjakkuus on ilmiselvää, mutta sekava kokonaisuus muistuttaa enemmänkin mixtapea, jollaisena se toki myös toimii mainiosti.