Levyarvio: Suositellaan vasta kovimmille shoegaze- ja dream pop -intoilijoille – Hatchien oma persoonallisuus ei vielä välity

Hatchie
Giving The World Away
Secretly Canadian

Ensimmäinen brisbanelaiselta shoegaze-artisti Harriette Pilbeamilta kuulemani kappale oli Cocteau Twins -kitaristi Robin Guthrien remiksaus Hatchien raikkaan esikois-ep:n Sugar & Spice (2018) kappaleesta Sure. Hatchien debyyttialbumi Keepsake (2019) oli genrensä tyylipuhdas edustaja, muttei tarjoillut mitään uutta. Kiinnostavimmillaan Hatchie on toistaiseksi ollut coveroidessaan viime vuonna Jennifer Paigen ysärihittiä Crush.

Pilbeam on aiemmin tehnyt Hatchien kappaleet kahdestaan miehensä Joe Agiusin kanssa. Nyt tuottaja Jorge Elbrecht on kreditoitu kolmanneksi kirjoittajaksi, ja kolmikko jakaa eri instrumenttien soittamisen keskenään lukuunottamatta rumpuja, joista vastaa albumin toiseksi tuottajaksi merkitty Beach House -yhtyeen James Barone.

Barone ja viime vuosina mm. Wild Nothingin, Sky Ferreiran ja Agiusin Rinse-sooloprojektin kanssa työskennellyt Elbrecht lisäävät takuulla Hatchien kiinnostavuutta dream pop -diggareiden mielissä, mutta korviin asti tuotannon lisäarvo ei valitettavasti kuulu. Kuuntelun hetkellä Giving Away The World kuulostaa ihanalta Saint Etiennen ja Natalie Imbruglian synteesiltä, mutta artistilta uupuu vielä oma persoonallisuus, eivätkä biisit jää mieleen.