Levyarvio: Tällä tripillä et pääse tylsistymään – Pharaoh Overlordin kutonen hypnotisoi kuulijansa

Pharaoh Overlord
6
Rocket

Pharaoh Overlord jatkaa kansan hypnotisointia industrialia, italo electroa ja krautrockia yhdistelevällä kuudennella levyllään. Bändin musiikki on onnistunut aina hämmentämään, mutta tällä kertaa taustalla kuplii entistäkin kiivaammin. Siitä pitävät huolen nykyinen kaksikko Jussi Lehtisalo ja Tomi Leppänen.

Aloitusbiisi Path Eternal laukkaa villisti ja kuulostaa kuin solistin virkaa toimittaisi Divinen satanistinen sisarpuoli. Arms Of The Butcher annostelee teollisia rytmejä ja viiltäviä kitarasaundeja. Pääosin liikutaan painostavan elektronisen jumituksen ytimessä. Tylsistymään ei kuitenkaan pääse, sillä trippi pitää mukanaan vaihtelevia draaman kaaria. Without Song All Will Perishin alkukarjaisu tipauttaa tuolilta. Galaktisessa messussa on hillitympiäkin osia, joiden jälkeen sopii taas kaahailla mielipuolisesti.

Ristiriitaisuudet toimivat levyllä erinomaisesti. Death metal -korina täydentää synkkiä ja hilpeitä sävyjä miksailevaa sointimattoa. 13-minuuttinen Blue Light Hum sinetöi eheyttävän matkan kuljettaen lähes hengellisillä taajuuksilla. Itkettää ja naurattaa samaan aikaan. Niin pitääkin, sillä hyvän musiikin tehtävä on tuottaa vahvoja elämyksiä.