Levyarvio: Täyslaidallinen ilmastonmuutoksesta junttahevin siivittämänä – U.D.O. takaa laadun mutta Game Over ei ole tuotannon parhaasta päästä

U.D.O.
Game Over
AFM

Udo Dirkschnider on ihan oikeasti huolissaan maapallon tulevaisuudesta. Uudella levyllään mies julistaa, että jos emme järjestele uudelleen toimintaamme, tällä kaikella on vakavia seurauksia tulevaisuudelle. Ja viestiä kuljetetaan samantapaisen saksalaisen junttahevin siivittämänä, jolla mies on tehnyt itsensä kuuluisaksi.

Dirkschnideriä voi pitää perushevin ikonina, jonka resepti tuntuu kantavan vuodesta toiseen. Levyjen välillä ei ole viime vuosina ollut suuriakaan eroavaisuuksia, mikä tekee miehen albumeihin tarttumisen tavallaan helpoksi: voi luottaa siihen, että laatu on kohdallaan. Game Overilla perusainekset pitävät tässä mielessä kutinsa, mutta jotakin jää puuttumaan. Ilmastonmuutos ja siihen liittyvät tulvat Saksassa tai metsäpalot Etelä-Euroopassa ovat vakavia aiheita laulettavaksi, mutta lyyrinen anti ja U.D.O.:n hevi eivät ihan kohtaa ajatuksen ja tunnelman tasolla. Lisäksi kappaleita jää vaivaamaan eräänlainen keskeneräisyys, kun sävellykset vaikuttavat liian itsestäänselviltä ja ennalta-arvattavilta.

Bändin esittelemän kuudentoista raidan joukossa olisi ollut varaa myös määrälliselle tiivistämiselle, mutta ansiokkaiden sovitusten johdosta ensiluokkainen yhtye pystyy vetämään heikoimmatkin lenkit pinnan yläpuolelle.