Levyarvio: Tekijämiehet harmittoman aikuisrockin kimpussa – Stone Blue Electric tekee pikkukivaa jorailumusaa

Stone Blue Electric
Speaking Volumes
Odyssey

Speaking Volumes on Stone Blue Electricin ensimmäinen albumi, mutta sen jäsenet eivät ole ensimmäistä kertaa pappia kyydissä. Kokoonpanossa vaikuttavat nimittäin Sunrise Avenue -rumpali Sami Osala, Turisas-yhtyeestä tuttu basisti Jaakko Jakku, muun muassa Hectorin bändissä vaikuttanut kitaristi Jussi Turunen sekä laulaja Patrik Eriksson, joka on puolestaan ollut mukana Ile Kallio Big Rock Bandissa.

Yhdessä poppoo on tuottanut taidolla tehtyä, mukavan letkeää poprockia, joka kuulostaa välillä Bon Jovilta, välillä Tiktakilta. Speaking Volumes on harmitonta ja sliipattua aikuisrokkia, jota varttuneempi kuulijakunta voi kivasti jorailla vähintäänkin pienessä kalja- ja siideripöhnässä tanssilattialla. Ei siinä mitään vikaa ole, mutta ei sitä myöskään tulla muistelemaan vuosien saati vuosikymmenien päästä.

Screaming At The Discon mielenkiintoista c-osaa, Hallelujahia ja pakollista, mutta yllättävän toimivaa Month Of June -balladia ja muita valonpilkahduksia lukuun ottamatta SBE:ltä jää kaipaamaan sitä viimeistä puristusta, räkää ja roisketta. Kvartetti onkin parhaimmillaan irtautuessaan oppikirjamaisista kaavoista.

Lisää irrottelua ja nupit yhteentoista, niin johan lähtee!