Levyarvio: Temple Ballsin kakkonen on hyvällä maulla taiottua hard rockia

Temple Balls
Untamed
Ranka

Oululaislähtöinen rockyhtye vakuutti allekirjoittaneen jo parin vuoden takaisella Traded Dreams -esikoispitkäsoitollaan. Nyt bändillä on näytön paikka: pysyykö taso samana vai käytettiinkö kaikki paukut jo onnistuneeseen debyyttiin?

Ilokseni voin todeta, että Untamed tekee juuri sen, mitä toisen levyn pitääkin, eli jatkaa ensimmäisen linjoilla nostaen rimaa taas pykälän korkeammalle ja parantaen juuri niitä osa-alueita, jotka esikoisella vielä kaipasivatkin pientä hiomista.

Levy on alusta loppuun täynnä tarttuvaa hard rockia, jota nostavat sfääreihin erityisesti laulaja Arde Terosen vakuuttava tulkinta sekä kahden erilaisen, mutta toisiaan täydentävän kitaristin Jiri Paavonahon ja Niko Vuorelan tyylitajuiset ja hyvällä maulla taikomat melodiat ja soolot. Hienon kokonaisuuden komeimpiin hetkiin lukeutuvat avausraita Infinity, Distorted Emotions, Leap Of Faith sekä levyn upeasti päättävä The End, jonka väliosan kitarastemmoille vielä erillinen peukutus.

Untamed on tyylipuhdas suoritus ja nostaa bändin ainakin meikäläisen kirjoissa heittämällä lähimpien verrokkiensa yläpuolelle. Rock ei todellakaan ole kuollut!