Levyarvio: Tokiolaistuottaja-dj koukkii moneen suuntaan – Uutuusalbumin biitit kaipaavat päivittämistä

Yoshinori Hayashi
Pulse Of Defiance
Smalltown Supersound

Tokiossa vaikuttava nuori dj/tuottaja tekee perusleipänsä klubeissa, mutta albumeillaan mies laajentaa reviiriään. Pulse Of Defiance on selvästi koodattu myös puhtaaseen kuunteluun.

Callapse avaa pelin klassisen musiikin reunamilla leijuvana ambientina viipyilevin pianosoinnuin ja Luminescence tekee tavallaan saman jazzimmasta vinkkelistä hiukan kierroksia nostaen. I Believe In You päättää kierroksen levyn pisimpänä numerona jamaikalaistunnelmissa, tosin imevän 70-lukuisesti keinuvaa roots rydimiä rikotaan d&b-breikeillä. Päävaikutelma on kuitenkin rento ja raita albumin parhaita.

Päiden välissä koukitaan moneen suuntaan. Shut Up sykkii sähäkästi pelimaailman hengessä ja nousee myös kärkipäähän. Morning Haze kiihtyy verkkaisesta alustaan congarummuin ja groovaavalla rumpuluupilla funkahtavaksi. Twilight abstrakteine vokaalisämpleineen on levyn taidepläjäys, mutta jää lopulta aika harmittomaksi hassuista d&b-narskutuksistaan huolimatta.

Oikeastaan sama pätee kokonaisuuteen. Viinitermejä mukaillen tätä on helppo kuunnella ja levy kestää hyvin kuuntelua moninaisuudessaan, mutta ei toden teolla yllätä. Monesti biitit tuntuvat läjähtelyssään vähän vanhanaikaisilta. Itse jään kaipaamaan jotain räväkämmin funkyä tai muuten äreämpää rytmiikkaa ja vastaavasti melodisemmalla puolella jotain syvemmin mystistä tai henkeä salpaavan kaunista.