Levyarvio: Tumppi Varonen Problemseineen tuo eloa sieluun ja jalkaan – Uusi levy todistaa suurella sydämellä tekemisen

Tumppi Varonen & Problems
Outoja kiksejä
Stupido

Viriili punk rock -legenda Tumppi Varonen Problems-yhtyeineen julkaisee muutaman vuoden tauon jälkeen uuden levyn. Vaikkakin liikkeellä ollaan ilman kysymysmerkkiä, eivät ainakaan sanoituksiin kätketyt ongelmat ole kadonneet.

Aiheet ovat kaikille tuttuja. Lauletaan rahasta, välinpitämättömyydestä ja omasta egosta. Raitsikka on vaihtunut ajan saatossa bussiin, vanhaan koslaan. Kaduilta poimittujen kertomusten lomaan on toki ujutettu myös iso annos romantiikkaa. Levyn starttaava Soita Paradoid kuvailee pilke silmäkulmassa miltä tuntuu soittaa kännisille junteille. Folk-henkinen musisointi ja tarinointi on ryyditetty raikkain kitarasooloin. Sinkkubiisi Ihan sama on levyn kimalteleva kuningatar, jonka rosoisesta laulusoundista huokuu ihanaa nostalgiaa. Pelottavan hyvin mieleen porautuva ralli tuo eloa vanhan punkkarin sieluun ja jalkaan.

Enimmäkseen perusrockia sisältävä levy rullaa eteenpäin mutkattomasti ja uudistuneen kokoonpanon soitto on taattua laatua. Kun mukaan lisää vielä suurella sydämellä tekemisen taidon, ollaan monen hyvän asian äärellä. Outoja kiksejä ei yllätä vaan miksipä sen täytyisikään. Problems tekee edelleen mainiota musiikkia, ilman sen kummempia kikkoja.