Levyarvio: Tupla-albumillinen kaikkea mahdollista – The Flower Kings näyttää miten proge nykypäivänä parhaimmillaan kulkee

The Flower Kings
Waiting For Miracles
Inside Out

Vanhojen progesuuruuksien suuntaan kumarteleva ruotsalaisyhtye on takonut levyjä tasaiseen tahtiin aina 90-luvun puolivälistä saakka. Waiting For Miracles on ryhmän kolmastoista studioalbumi, mutta väsymystä ja urautumista ei todellakaan ole havaittavissa.

Vaikka musiikista onkin vahvasti aistittavissa vaikkapa Yesin, Genesiksen, Rushin ja erityisesti Kansasin vaikutteet, yhtye onnistuu filtteröimään ja kanavoimaan nämä vaikutteet kuulostaen omalta itseltään. Ote on sopivasti moderni ja tuore, mutta myös jollain tasolla tuttu ja retro olematta kornia esikuviensa matkimista.

Albumilla vaihdellaan sopivasti erilaisista tunnelmista toiseen. On iloittelevaa ja leikkisää riffittelyä, elokuvamaista ja satumaista mahtipontisuutta ja haikeampaa fiilistelyä. Sanoituspuolella tarkastellaan maailman menoa välillä hyvinkin vakavasti, mutta pohjavire on silti toiveikas, jopa iloinen. Levy saa kuuntelijan hyvälle tuulelle ja onnistuu vieläpä pysymään kasassa ja mielenkiintoisena koko mittansa ajan, mikä on hyvä saavutus tupla-albumilta.

Biiseistä erityismaininnan ansaitsevat Ascending To The Stars, Sleep With The Enemy sekä We Were Always Here. Progressiivisen rockin ystävät, ottakaa haltuun!