Levyarvio: Turvallista pulikointia dreampop-altaassa – Samira Winterin soisi tähyävän vaaran suuntaan

Winter
Endless Space (Between You & I)
Bar None

Parilla aiemmalla levyllään Samira Winter on lainannut sukunimensä nelihenkisen yhtyeen otsakkeeksi. Nyt Brasiliassa syntynyt, mutta Yhdysvalloissa uransa luonut muusikko päivittää toimintamalliaan. Endless Spacella Winter esiintyy sooloartistina, jolle sovitus- ja tuotantotukea antaa Vinyl Williamsin multi-instrumentalisti Ian Gibbs.

Musiikin perusvirettä muutos ei ole koetellut. Winter luottaa yhä kuultokuvien keskeltä versovaan dreampopiin, jota kuplivat koskettimet, fuzzsumut ja sisäänpäin kääntynyt laulu laajentavat mieluummin syvyys- kuin leveyssuuntaan. Gibbsin kädenjälki paikallistuu aiempaa rikkaampaan sävymaailmaan. Endless Spacella lähtökohtia on täydennetty esimerkiksi Melody’s Echo Chamberin uuspsykedelialla sekä Mercury Revista ja Grandaddysta muistuttavilla melodianjuoksutuksilla.

Satunnaiset pulahdukset naapurialtaissa kirkastavat Endless Spacen avaramieliseksi teokseksi, joka ei kuitenkaan pääse eroon kaikista lajiominaisuuksistaan. Niin sydämeenkäyvästi kuin levy eteneekin, on Winterin elkeissä myös eheyden tavoittelusta kielivää varovaisuutta. Seuraavat askeleet taiteilijan kannattaisikin ottaa vaaran suuntaan, esimerkiksi orgaanisempaa kollaasimaisuutta etsimällä tai pastellisävyistä väripalettiaan sotkemalla.

Ellei hän koe jo olevansa sillä tiellä.