Levyarvio: Tykittelyä turhaa pohtimatta – Eetun henkilökohtaiselta tuntuvan debyytin parasta antia on artistin miellyttävä lauluääni

Eetu
Eetu
Warner

Moni saattaa muistaa Eetun taannoisesta Bäng bäng typerä sydän -yhteiskappaleesta Ellinooran kanssa. Home Junior- sekä Kauniit ja uhkarohkeat -yhtyeistä tunnettu Eetu Kalavainen julkaisee nyt omaa nimeään kantavan soolodebyytin.

Levy alkaa psykiatrisen sairaanhoitajan haastattelulla. Mielenterveysteeman lisäsi käsitellään muitakin henkilökohtaisia asioita, kuten rakkautta ja ihmissuhteita. Fokuskappale 10/10 kertoo yksinäisyydestä: ”Frendi veti ranteet auki tossa keväällä, onneks se ei kuollut, nyt mä pidän sen mun lähellä / Toinen tekis varmaan saman, mut siit tuli isä ja sen lapsi tarvii muutakin kuin pelkän lapsilisän.”

Tunnelmia ei liiemmin maalailla, vaan kaikki tykitellään suoraan ulos turhia pohtimatta. Teemat pyörivät ympäri samankaltaisina aina rasittavuuteen saakka. Vauvakuumeisen Pullii uuniin yltiöpäisen kornit riimittelyt saavat hetkeksi jopa toivomaan, että kaikki olisi pilaa. Sinkkubiisin Bae naksutukset ja lapsen äänellä lausutut sanat ”I love you” lisäävät vettä myllyyn. Imelien pianoballadien lisäksi levyltä erottuu jokunen ihan koukuttava popralli.

Sekavan kokonaisuuden varsinaisena pelastusrenkaana toimii Eetun miellyttävä ja monipuolinen lauluääni.