Levyarvio: Uuden psykedelian tiennäyttäjät – The Heliocentrics on kiinni juurissaan vaikka toimii jo tulevaisuudessa

The Heliocentrics
Infinity Of Now
Madlib Invazion

Rumpali Malcolm Catton sekä basisti Jake Fergusonin orkestroima lontoolainen Heliocentrics tarjoilee jälleen täyslaidallisen funk-psykedeliaa, kokeellista rockia, jazz-avantgardea, etnisiä grooveja sekä elektronisia avaruussoundeja. Onpa siellä ajoittain etäisiä kaikuja ysäritriphopistakin. Catton omassa analogistudiossa muotonsa saanut albumi julkaistaan vaihteeksi tuottajanero Madlibin labelilla.

Yli 15 vuotta yhdessä soittanut kokoonpano on hioutunut saumattomasti yhteen, ja sen maailman joka kolkasta vaikutteita imevä visionäärinen soundi on tunnistettavissa missä vain. He ovat tiennäyttäjiä aivan uudenlaiselle psykedelialle.

Kosmisen fuusiojazzin kietoutuessa saumattomasti Can-tyyliseen krautrockiin, Sun Ralta omaksuttuun epäsymmetrisyyteen ja elokuvalliseen äänitapettimusiikkiin, Heliocentrics abduktoi meidät unohtumattomalle matkalle nykyisyyden äärettömyyteen, jonka unenomaista tunnelmaa korostavat ennestään Barbara Patkovan sielukkaan hypnoottiset lauluosuudet. Hyvällä tavalla pakkomielteisen fanaattisesti musiikkiin suhtautuvan bändin visio on selvä: Heliocentrics on tiukasti kiinni lukuisissa musiikillisissa traditioissa, mutta heidän konseptinsa on valovuosia aikaansa edellä.