Levyarvio: While She Sleepsin sydän verellä lauletut laulut aiheuttavat ennätysmäiset kylmät väreet

Arvio julkaistu Soundissa 3/2019.
Kirjoittanut: Henri Eerola.

Arvio

While She Sleeps
So What?
Spinefarm

13 vuotta yhtä pitäneen While She Sleepsin tapauksessa vähemmän ei tosiaan ole ollut enemmän. Melodisen punkin ja kaikenkarvaisten core-tyylisuuntien sulatusuuni ei ole sieltä monimutkaisimmasta päästä, mutta jo ensimmäisellä albumilla osaksi kuunteluelämystä muodostuivat lukemattomat yksityiskohdat sekä paperilla keskenään kamppailevat mutta yhtyeen käsittelyssä yhteen natsaavat musiikilliset ekskursiot.

Annoin jo edellisalbumi You Are Wen (2017) ilmestyessä pyyhkeitä dynamiikan ja vauhdin hiipumisesta, ja nythän vaikuttaa siltä että se kaikista räyhäkkäin ote karisee askel askeleelta soittajiensa pieluksilta. Tämä ei kuitenkaan ole välttämättä huono asia, sillä se mikä äänivallissa ja kaaoksessa hävitään, yhtä lailla tärkeä tavaramerkki eli laulumelodiat dominoivat koko albumin mitalla. Ja mikäs siinä – kun nämä herrat laulavat, he todellakin laulavat sydän verellä, ja vähintään kahdeksassakymmenessä prosentissa albumin lauluraitoja soi vähintään kolme eri ääntä päällekkäin.

While She Sleeps on uuden aallon metallibändeistä ehdottomasti yksi mielenkiintoisimpia, eikä vastaavaa määrää kylmiä väreitä ole yksikään yhtye viime aikoina tarjonnut.

Muut artistin levyarviot

Lisää luettavaa