Levyarvio: Yhdeksäs kerta toden sanoo – Angra tarjoaa uutuudellaan biisejä, jotka nousevat suoraan power metalin kaanoniin

Arvio julkaistu Soundissa 3/2018.
Kirjoittanut: Mikko Merilinna.

Arvio

Angra
Ømni
Ear

Nyt lennetään! Brasilialainen power metal -legenda iskee yhdeksännellä yrittämällään tiskiin uransa parhaan albumin. Angra elvyttää samalla elähtänyttä genreä ja löytää siitä uusia ulottuvuuksia. Sävelkieleltään Ømni on omalla tasollaan, jossakin perinteisen heavyn ja musikaalien välimaastossa.

Miehistönvaihdosten kanssa paininut kvintetti levyttää jälleen uudella kokoonpanolla kitaristinsa Kiko Loureiron poistuttua Megadethin riveihin. Ei kuulosta haittaavan, sillä Ømni on kuningassävellysten ilotulitusta eikä monessa liemessä keitetty solisti Fabio Lione ole koskaan kuulostanut näin hyvältä. Avauskappale Light Of Transcendence nousee välittömästi power metal -kaanoniin ja Travelers Of Time valloittaa melodiallaan. Videoraita War Horns, jolla Loureiro vierailee, yllyttää mellakkaan ja kaksiosainen nimiteos kiehtoo proge- ja etno-sävyillään.

Angra on aina lisännyt palettiinsa kotimaansa musiikin vivahteita, ja nyt mukana on myös Arch Enemyn Alissa White-Gluzin tulkitsemaa modernia death metalia. Kokeilu pomppaa albumikokonaisuudessa ikävästi esiin.

Pikkuvikoineen ja epätasaisuuksineenkin Ømni vangitsee huomion ja vaatii lisää. Ennustan lukuisia palkintosijoja vuoden lopussa.

Lisää luettavaa