LIANNE LA HAVAS: Is Your Love Big Enough?

LIANNE LA HAVAS
Is Your Love Big Enough?
Warner Music

Lianne La Havas lienee varteenotettava ehdokas varovaisesti soulahtavan popin seuraavaksi supertytöksi. Äänivaranto ei ainakaan lopu kesken kreikkalaisen äidin ja jamaikalaisen isän englantilaistyttäreltä. 23-vuotiaan laulajan etnisen taustan toivoisi tuovan esikoisalbumille kiintoisia rakennusaineita, mutta mannertenväliset sukujuuret eivät pilkahtele pintaan. Kaupallisille kanaville otollinen tunteellinen paisuttelu sen sijaan irtoaa yhtä helpon oloisesti kuin tyttömäinen huokaileva haikailu.

Krediitit kertovat, ettei kyse ole pelkästä laulajalahjakkuudesta. Nimikappale takertuu korvaan ensikuulemalta, ei kuitenkaan hiteille tyypillisen vähä-älyisen jankkauksen, vaan eloisan melodian ja kutkuttavan kitarakuvion vuoksi. La Havas soittaa itse kaikki kitaraosuudet. Tuottaja Matt Hales ottaa vastuun muista instrumenteista ja samalla ohjailee kokonaisuutta kohti popin tasapäistävää valtavirtaa.

Levyn loppupuolella La Havasin ääni saa enemmän tilaa. Age ja Elusive erottuvat edukseen juuri tavallista niukemman sovituksensa vuoksi.