LILY ALLEN: Sheezus

LILY ALLEN
Sheezus
Warner

Ronskeistakin teksteistään tunnetun Lily Allenin sanavalmius ja suorapuheisuus ovat sentään entisellään, vaikka sanoituksensa heijastavat nyt myös iän karttumisen ja perheellistymisen tuomaa kypsymistä.

Haitarivetoinen ja lennokkaan iloisena lähes jigmäinen As Long As I Got You on Sheezusin piristävin ralli. Insincerely Yoursilla Allenin laulullinen ote on muita raitoja soulimpi ja Close Your Eyesin eroottisuudessa on aavistus Didoa. Afroisesti helkähtelevän kitaran värittämällä Life For Me -kappaleella Lily Allen vakuuttaa olevan liian aikaista potea keski-iän kriisiä. Elämä ei tästä huolimatta ole pelkkää bailaamista, vaan siitä voi myös nauttia.

Varttumisensa Lily Allen myöntää viimeistään levynsä päättävänä bonusraitana tulkitsemallaan Keanen ensialbumin Hopes And Fears (2004) avausballadilla Somewhere Only We Know. “I’m getting old and I need someone to rely on”.

Sheezusin paikoin naiivin yksinkertaiset laulumelodiat peittyvät liian usein sieluttomien taustojen alle. Lily Allen on näin varmaankin saanut mitä on tilannut, mutta kokonaisuutena hippop-henkinen Sheezus vaikuttaa turhan paljon tuottajansa Greg Kurstinin levyltä.