LORD EST: Päivät töissä

LORD EST
Päivät töissä
GBFam

Aatelinen-debyytti jätti hyvän maun Suomen ainoasta täysiverisestä dancehall-riimittäjästä. Talvi-sinkku oli klassikkokamaa. Vaikutelma vain paranee Tampereen Cosmic-studiolla fiksun pelkistetysti kääritystä, paljon luomu-soittoakin sisältävästä kakkos-jointista. Puikoissa ovat pääosin Lord Est, veljensä Uncle Tan ja studiopomo Lex Luthor, parilla raidalla Beats & Styles.

Hiphopin jälkeen Lontoossa raggaan vihityn Lord Estin kyvyt paljastuvat siinä, että Päivät töissä paranee kuuntelun myötä eikä päinvastoin, kuten tällaiselle fronttaukselle usein käy. Syy on siinä, ettei Est uhoa fiktio-todellisuudessa siihen itse uskoen, vaan tekstit peilaavat suomalaista arkea hämmästyttävän tarkasti, eivätkä lainkaan mustavalkoisesti.

Levyn kappaleista Usko ittees ja Hyvän maun rajat paketoivat muodikkaan "kaikki mulle heti"-etiikan mestarillisesti. Chyden avittama Korvaamaton ja hyytävä Hommat meni käteen näyttävät kääntöpuolen. Singleiksi on valittu hillitön Heristä nyrkkii ja ihanan Mariskan kuumentama Hellä ori, mutta levy pursuaa iskusävelmiä. Häh tä! ja coolisti funky Suomalainen sopeutuu monottavat Härmän sarvikuonoja arimpaan paikkaan ja aiheesta.