MARK LANEGAN: Field Songs

MARK LANEGAN
Field Songs
Beggars Banquet

Entinen Screaming Trees -laulaja Mark Lanegan jatkaa uusimmalla soololevyllään pian kolmen vuoden takaisen Scraps At Midnightin vähäeleisillä linjoilla. Lanegan on jälleen syvä- ja käheä-ääninen laulaja-lauluntekijä, joka pitää etäisyyttä vanhan bändinsä aikaiseen jyräävyyteen.
Field Songsin akustisen kitaran johtamalla, mutta samalla varovasti sähköisen efektikkäällä avauksella One Way Street Lanegan tuo hienosti esiin musiikkinsa parhaat puolet laulunsa huokuessa Nick Cavelle ja Chris Realle ominaista coolia miehekkyyttä. Balladinen Untitled omaa country & westernisiä piirteitä ja biisin urkujohtoisesti seesteisessä toteutuksessa on samalla taianomaista ja selittämätöntä joulun tuntua. Mark Laneganin tulkinnoissa on kouriintuntuvalla tavalla läsnä pidäteltyä intohimoa ja tuskaa. Hiljaista bluesia, johon sekoittuu siellä täällä myös folkisia aineksia. Field Songsin lähes hartaat tunnelmat rikkoutuvat hetkittäin Field Songin "häirikkö"kitarointiin ja Fixin hälyiseen säestykseen.
Scraps At Midnightin jälkeen Field Songs on melkoinen edistysaskel Mark Laneganin soolouralla. Tätä menoa Laneganista voi vielä kehkeytyä varsinainen blueslaulaja.