MASTERSTROKE: Broken

MASTERSTROKE
Broken
Dynamic Arts

Kahdella ensimmäisellä levyllään (Apocalypse, 2006 ja Sleep, 2007) tamperelaisbändi oli pistää aamukahvit väärään kurkkuun monestakin syystä. Näin ei käy enää. Masterstroke on tyylinsä löytänyt ja pitäytyy omalla osaamis- ja mukavuusalueellaan.

Broken on astetta rankempi levy kuin bändin aiemmat. Silti yhtye pystyy antamaan tilaa erinomaisille melodioilleen, joita löytyy laulun lisäksi myös hienoista kosketinsovituksista. Masterstroke tunnetaan bändinä, jonka biisit on yleensä kohtuullisen helppo ottaa haltuun laadun silti pysyessä korkeal­la. Vaikka bändi nyt ehkä murjaisee ripauksen napakammin, se pystyy pitämään kiinni perusperiaatteistaan. Itse asiassa raskaampi perusta antaa entistä napakamman pohjan biisien sovituksille.

Masterstroken edellisestä levystä on vierähtänyt nelisen vuotta. Bändi varasi uuden levyn tekemiseen riittävästi aikaa ja biisivalikoimasta tippui reilu määrä pois levyn napakkuuden takaamiseksi. Broken iskee lekan lailla, mutta Masterstroken kypsyttyä nälkäinen ote on vaihtunut ammattitaitoiseksi varmuudeksi, mikä ei kaikilta osin ole suotuisaa kehitystä. Broken kun voisi olla asteen verran vihaisempikin levy.