MASTERSTROKE: Sleep

MASTERSTROKE
Sleep
Dynamic Arts

Kyllä oli mennä aamukahvit ja muut litkut väärään kurkkuun, kun Masterstroke ilmoitti coveroivansa pitkäsoittoa edeltävällä singlellään Cutting Crew’n vanhaa listahittiä (I Just) Died In Your Arms. Tokihan metallimiehet ovat kajonneet poppiin, mutta silti.

Tuo cover ei onneksi millään muotoa määritä tamperelaisen Master­stroken ydintä. Bändin voimametalli on piirun verran keskivertoa rankempaa, hyvin dynaamista, hallittua ja näppärästi sovitettua. Myös yhtyeen kappaleista löytyy sisällöllisesti napakoita metallikiemuroita. Masterstroke on vahva monilla osa-alueilla eikä vähiten lauluosuuksissa, sillä Niko Rauhala astuu heti kättelyssä kotimaisten hevilaulajien kärkijoukkoon.

Vaikka Sleep onkin kaukana uneliaasta fiilistelystä, levy ei oikeastaan pääse yllättämään. Vahvuuksistaan huolimatta silltä jää kaipaamaan pykälän verran nälkäisempää otetta. Tuntuu välillä kuin Rauhala vetäisi laulullaan muuta yhtyettä perässään eikä bändi aina vaikuta aivan riittävän rennolta. Muutama melkein napakymppiin singahtava raita ei vielä riitä, jotta koko albumi kantaisi.

Puutteet menevät pitkälti debytoinnin piikkiin. Jos bändi pystyy poimimaan rusinat tästä ensimmäisestä pullastaan ja jalostamaan niitä seuraajalle, Master­stroken voi katsoa lunastaneen ensimmäisen levynsä lupaukset.