MAX JURY: Max Jury

MAX JURY
Max Jury

Sinun on soul, suklaasilmät ja karisma. Jotain pyhää on jo singer-songwriter Max Juryn esikoispitkäsoiton avaavan Numb-kappaleen ensitahdeissa. Kolmosraita Graceen tultaessa gospel-vaikutteisuus ei ainakaan ole vähentynyt. Eikä siinä mitään, homma kun tuntuu toimivan aina taustakuoroja myöden.

Välistä hieman poppaillaan, kunnes seuraa levyn The Hetki Great American Novel, jolla 23-vuotias Jury väläyttää todellisia laulunkirjoittajan kykyjään tuoliin naulitsevalla tavalla. Pianovetoinen balladi on nimensä mukaisesti – ja paljoakaan paisuttelematta – suuri samalla sydänalasta kouraisevalla tavalla kuin vaikkapa Elton John -klassikko Your Song (1970). Kappale, jollaisen kirjoittamaan onnistunut artisti harvoin taipuu samaan temppuun toistamiseen. Ellei ole Elton John.

Kuitenkin, johtuneeko sitten elämänkokemuksen puutteesta vai jostakin aivan muusta, mutta enemmän sitä ehtaa sielua Max Juryn paikoin herkulliseen keitokseen loppupeleissä kaipaisi. Se, onko Jurysta uudeksi pop soul -messiaaksi, jää nähtäväksi. Iowalaisnuorukaisen ensimmäisellä kierroksella pöytään heittämät kortit ovat varsin kelvolliset, mutta eivät vielä lyömättömät.