MAYER HAWTHORNE: How Do You Do

MAYER HAWTHORNE
How Do You Do
Universal Republic

Pidin ensikuulemalta itsestään selvänä, että Mayer Hawthornen kaltainen siististi pukeutuva rillipää kuuluu brittiläisen soulin nousukkaiden pitkään sarjaan. Pieleen meni eikä aivan vähänkään. Nuori herra nimittäin hioo falsettiaan, rustaa lauluja, tuottaa, sovittaa, räpäyttelee sekä näprää moninaisia instrumenttejaan Los Angelesissa, jonne hän pakeni Michiganin kylmiä tuulia.

Vanhan kotipuolen soundit seurasivat musikanttia länsirannikolle, sillä Motownin tyylikeinot paistavat Hookedin ja Stick Aroundin sävelistä ja rytmeistä niin kauas kuin silmä kantaa. Moottorikaupungin hittinikkarit Smokey Robinson ja Holland-Dozier-Holland lienevät lyöneet Hawthornen sieluun lähtemättömän leiman. Levyn avaava Get To Know You taas ponnistaa Barry Whiten ja Marvin Gayen sänkykamarisoulista. Epäselväksi ei jää, minkä sortin tuntemista laulun kertojaminä tavoittelee.

How Do You Do -levyn tasapainoisuus, tyylikkyys ja sujuvuus miellyttävät. Aurinkoinen huolettomuus rentouttaa ja reippaimmat laulut houkuttelevat sormien napsutteluun. Nämä ansiot eivät aivan onnistu häivyttämään yleisvaikutelman persoonattomuutta ja laulun hienoista hentoisuutta. Mutta kesäisellä terassilla raikkaan juoman kera albumin esittämään kysymykseen voisi vastata vain leveällä hymyllä.