MEAT LOAF: Bat Out Of Hell III: The Monster Is Loose

MEAT LOAF
Bat Out Of Hell III: The Monster Is Loose
Mercury

Meat Loafin mahtipontisuuden rajoja koetteleva albumisarja on edennyt kolmanteen ja väittämän mukaan myös viimeiseen osaan. Bat Out Of Hellin (1977) ja Bat Out Of Hell II: Back Into Hellin (1993) tavoin myös The Monster Is Loose on megalomaaninen hard rock -ooppera, joka ei tyydy mihinkään yliampuvaa vähäisempään.

Meat Loafin pitkäaikainen oikea käsi ja Bat Out Of Hell -trilogian todellinen luova isä Jim Steiman on tällä kertaa mukana seitsemällä sävellyksellään. Uudeksi biisintekijäkseen Meat Loaf on värvännyt viihteellisen hard rockin mestarin Desmond Childin. Albumin tekijä- ja soittajakaartiin kuuluvat lukemattomien muiden muassa myös Mötley Crüen Nikki Sixx, Steve Vai, Todd Rundgren, orkesterisovituksista vastaava David ”Beckin isä” Campbell ja Bad For Good -biisillä kitaroiva Brian May.

Bat Out Of Hell III: The Monster Is Loose on juuri niin suureellinen albumi kuin Meat Loafilta sopii odottaa. Levyn loputtomaan teatraalisuuteen istuu luontevasti sekin, että Marion Ravenin kanssa laulettu Jim Steinmanin mahtiballadi It’s All Coming Back To Me Now oli alkujaan Celine Dionin hitti jo kymmenen vuotta sitten.