MELDRUM: Blowin´ Up The Machine

MELDRUM
Blowin´ Up The Machine
Frontiers

Kitarasankari Michelle Meldrumin ja ruotsalaiskaksikko Frida Stahlin sekä Moa Holmstenin muodostama tyttötrio vieraili taannoin Suomessakin Black Label Societyn lämppärinä. Nyt on vuorossa yhtyeen ensimmäinen kansainvälinen pitkäsoitto.

Meldrum rouhii raskaasti Panteran ja Black Label Societyn perinteiden mukaisesti ja kuulostaakin harvinaisen perinnetietoiselta ja tyylikkäältä yhtyeeltä putkahtaakseen pinnalle vasta 2000-luvulla. Meldrumin ilmaisu onkin hyvin kaukana kaikista uusista suuntauksista; riffit ovat juurevia ja tiukkoja, groove on kautta linjan tinkimätöntä ja Holmsten huutaa keuhkonsa pihalle kuin Anselmo parhaina päivinään. Levyn rumpuvelvollisuudet on hoitanut Gene Hoglan, ja vierailijana kuullaan Lemmy Kilmisteriä, joten tytöillä on homma varsin hyvin hallussa.

Naispuolisia kitarasankareita on maailmassa yhä harvassa, joten levy on monessa suhteessa virkistävä kokonaisuus. Turhia tilutteluja levyllä ei kuulla, vaan Michelle Meldrum soittaa esikuvansa Dimebag Darrellin mukaisesti paljon synkemmissä ja maanläheisimmissä tunnelmissa. Kappaleet onkin kauttaaltaan rakennettu hyvin tarttuviksi ja ote ei lipsahda sekunniksikaan. Kerrassaan tyly, raskas ja tyhjentävän laadukas vanhan liiton metallilevy.