MICHAEL KISKE: Past In Different Ways

MICHAEL KISKE
Past In Different Ways
Frontiers

Mies, joka on lukuisia kertoja vakuuttanut, että ei palaa heavymetal-ympäristöön, tekee tällä levyllä tiliä menneisyytensä kanssa. Michael Kiske on nauhoittanut uudelleen kaikki Helloweenin levyille säveltämänsä kappaleet, liittänyt perään yhden upouuden raidan ja julkaissut levyn muitakin vanhoja kettuja talliinsa keränneen italialaisen levymerkin kautta.

Se ei kuitenkaan ole tämän levyn tärkein pointti. Merkittävää on se tapa, jolla kappaleet on toteutettu. Kiske on sanonut, että hänellä oli tarve tehdä näistä biiseistä taas omiaan. Se tarkoittaa hevin muuntamista akustiseen muotoon. Se tarkoittaa viuluja, pianoa ja trumpettia.

Sovituksiin on siis kajottu kovasti, mutta jokaisen kappaleen melodia ja tunnusmerkit ovat tallella. Kiske on paloitellut biisit, kasannut niitä uudelleen nykyajattelunsa mukaisiksi ja tullut samalla liittäneeksi niihin enemmän tunnetta kuin niissä ehkä koskaan olikaan. Samanlaiseen taikuuteen ei ylletä kuin David Coverdalen ja Adrian Vandenbergin riisuessa Whitesnaken materiaalia ja syykin on selvä. Kisken biisit eivät ikinä olleet niitä sykähdyttävimpiä Helloweenin levyillä. Ne olivat kuitenkin Kisken uran parhaita tähän saakka, ja sellaistenkin kappaleiden muokkauksesta syntyy nautittava kokonaisuus.