MIDLAKE: Antiphon

MIDLAKE
Midlake: Antiphon
Bella Union

Yksi on joukosta poissa. Roscoen, Head Homen, Bring Downin ja Acts Of Manin kaltaiset hienoudet Midlaken edellisillä levyillä tulkinnut laulaja ja lauluntekijä Tim Smith erosi yhtyeestä vuoden 2012 lopulla.

Midlaken neljännellä pitkäsoitolla päälauluvastuun kantaa kitaristi Eric Pulido, mutta Smithin lähdön myötä bändin parhaimmillaan lumoavasta taiasta tuntuu kadonneen jotain oleellista. Laulajan lähdettyä yhtye putsasi pöydän ja aloitti jo vauhdissa olleet studiosessiot alusta.
Jäsenistön lisäksi muutoksia on tapahtunut myös yhtyeen musiikissa. The Trials Of Van Occupantherin (2006) ja The Courage Of Othersin (2010) kaunosieluinen folkrock-tunnelmointi on vaihtunut psykedeelisempään ja progressiivisempaan ilmaisuun.

 Midlaken valttikortiksi niin aiemmilla levyillä kuin keikkatilanteissakin nousseet moniääniset lauluosuudet eivät tällä kertaa dominoi levyä. Tasalaatuisesta kappalemateriaalista erottuvat parhaiten edellisten albumien suuntaan tyylillä nyökkäävä Aurora Gone, singlenä julkaistu Provider sekä uljaiden lauluharmonioiden ryydittämä, levyn kenties paras kappale This Weight.

Antiphon vaikuttaa ensikuuntelulla harha-askeleelta. Pinnan alta löytyy kuitenkin paljon tartuntapintaa.