MILES KANE: Colour Of The Trap

MILES KANE
Colour Of The Trap
Columbia

Miles Kane on tyylitajuinen jannu ja The Coral -yhtyeen johtajan James Skellyn serkku. Ilmeisesti hänen sosiaalinen verkostonsa on kunnossa, sillä Colour Of The Trap -levyllä vierailevat muiden muassa Noel Gallagher, Gruff Rhys ja Corinne Bailey Rae. Alkuvuodesta Miles Kane kiersi Britanniaa Beady Eye -bändin lämmittelijänä.

Tärkein ulkopuolinen ihminen Miles Kanen uralla on kuitenkin ollut Arctic Monkeysin pomo Alex Turner. Pikku­bändeissä soittaneesta Kanesta tuli brittiläisten popfanien tuntema nimi ystävysten The Last Shadow Puppets -retroprojektin myötä. Musiikillisesti nuorukaisen ensimmäinen soololevy liikkuu hyvin samoilla linjoilla, siis kartoittaa hänen omien idoliensa tyylejä innostuneesti mutta lisäämättä niihin mitään.

Jos Colour Of The Trap -albumi ei alituiseen kuulostaisi lapsenkengistä ulos pyristelevältä Arctic Monkeysilta, voisi sitä hyväntahtoisesti kuvailla yritykseksi tuoda glamrockin, merseybeatin ja psykedelian kaltaisia arvostettuja kertaustyylejä nykyaikaan. Todella muikean soundin ja tarttuvien kolmeminuuttisten biisien ansiosta kiekkoa on kiva ja helppo kuunnella. Tarvitaan kuitenkin paljon enemmän, jotta Miles Kanen nimi lähtisi todelliseen nousuun brittiläisen popin sarjataulukossa.