Molskis ja loiskis – Suomalaisen rockin outolintu Sydän, Sydän on tehnyt paluun

Sydän, sydän
Molskis
Karhuvaltio/Roihis Musica

Sydän, sydän ei ole koskaan ollut haudanvakava musiikkinsa tai imagonsa suhteen. Ja hyvä niin, sillä bändin vahvuus on aina ollut kyky pistää itsensä likoon musiikin tai lavashow’n ehdoilla. Tämän osoittaa myös Molskis, jonka tekoon yhtye lähti maksaen levyn omasta pussistaan, mutta ei silti ollut valmis tinkimään aiempien levyjensä tasosta.

Aloituskappale Anna sen lentää esittelee yleisölle uudenlaisen Sydän, sydämen – bändin aiempaan tuotantoon verrattuna mahtipontisen ja jopa taivaisiin kurottavan yhtyeen. Levyn kohokohdaksi nousee Rauhaa, rakkautta & heviä, jossa bändin kaikki jäsenet pääsevät laulamaan kukin vuorollaan. Molskis tarjoilee yhtyeen faneille sopivasti uutta ja vanhaa.

Riskinotto on kannattanut. Syntynyt tuotos on melkoinen outolintu kahdeksan biisin mitallaan, mutta myös bändin uran ehein ja kunnianhimoisin albumikokonaisuus. Levyn tultua päätökseensä kuuntelija jää kaipaamaan kuitenkin vielä yhtä kappaletta lisää. Tästä huolimatta Molskis on rohkea hyppy tuntemattomiin vesiin niin musiikillisesti kuin taloudellisestikin – ja varsin onnistunut sellainen.