MØRKET: Musta luonto

Mørket
Musta luonto
Suomen Musiikki

Allekirjoittaneen tämänkertaisen arvostelusatsin positiivisesta yllätyksestä vastaa helsinkiläinen Mørket. Yhtyeen musiikki on sekoitus black ja death metalia, punkia ja progea. Mihinkään kymmenien minuuttien maalailuihin ei lähdetä, vaan Musta luonto on karvan alle neljäkymmentä minuuttia tiukkaa asiaa ihmisvihasta, pelosta ja kansaa polkevista auktoriteeteista. Matka kulkee mädästä kohdusta mustaan hautaan ja sen varrella käännetään muutama risti ylösalaisin.

Musiikillisesti Musta luonto on polveileva ja genrekarsinassaankin hyvin monipuolinen. Riffit tempaavat mukaansa, biiseissä ei ole mitään turhaa (poikkeuksena omana raitanaan oleva Outro) ja soitto on ensiluokkaista.

Örinäosastolla vedetään varsin pätevästi, mutta silti selvästi. Sanoituksissa on paljon nokkelia rivejä, mutta paikoin myös melko kliseistä ja enemmän huumorin puolelle menevää osastoa. Suomeksi laulettuna lajityypille ominaisen sanaston kornius myös korostuu. Mørket tuntuu onneksi tietävän tämän itsekin, eikä ota itseään liian vakavasti.

Pätevää black metalia, jossa suoraviivainen piiskaus ja äkkiväärät melodiat ovat sopivassa tasapainossa. No mikä ettei!