MUMMYPOWDER: Consternation! Uproar!

MUMMYPOWDER
Consternation! Uproar!
Rubato

Mummypowder on malliesimerkki bändistä, joka on linjansa löytänyt. Se rakentuu pitkälti käsityöläisetiikkaa ja perinteitä kunnioittavan kitarapopin varaan, johon vaikutuksensa ovat antaneet The Jayhawksin, Teenage Fanclubin ja The Posiesin kaltaiset nimet.

Consternation! Uproar! on hyvässä mielessä juuri sellainen levy kuin kuvittelinkin sen olevan – pääosin letkeää, välillä hieman räyhäkkääksi yltyvää musisointia, jossa modernin maailman kiire ja stressi painuvat taka-alalle. Mummyjen johtohahmo Janne Lehtinen ei ole laulajana yhtä etevä kuin biisintekijänä, mutta tähän viitekehykseen hänen äänensä sopii hyvin. Bändin debyyttiin verrattuna kierroksia on tiputettu ja tuotantopuoleen kiinnitetty entistä tarkempaa huomiota. Eli Consternation! Uproar! tottelee samaa linjausta kuin velipuolibändi-Treeball viimeisimmällä levyllään.

Lehtisen laulutavasta johtuen parasta jälkeä syntyy, kun tunnelma on tarpeeksi intiimi. Always Changing on varsin hyvä pelinvaus, mutta napakymppiin Mummypowder osuu Right This Minute -kappaleella. Rokkaavammat palat kuulostavat tämän jälkeen hieman väsähtäneiltä ja keskittyminen herpaantuu levyn loppupuolta kohden kuljettaessa.