NADA SURF: The Stars Are Indifferent To Astronomy

NADA SURF
The Stars Are Indifferent To Astronomy
City Slang

Yhdysvaltalainen powerpop-yhtye Nada Surf muistetaan parhaiten vuoden 1996 kesähitistä Popular. Kauas ei olla tultu 1990-luvun tunnelmista. Ellei tietäisi kyseessä olevan tuore julkaisu, olisi The Stars Are Indifferent To Astronomy -albumia kuunnellessa mahdotonta sanoa, onko levy tehty eilen vai viisitoista vuotta sitten. On mielipidekysymys, onko bändi omalle linjalleen uskollinen työmyyrä vai ainoastaan paikalleen jämähtänyt reliikki.

Niin tai näin, loppupeleissä ainoastaan musiikilla on merkitystä. Ja toisaalta rockmusiikissa ei ole aina tarvetta keksiä pyörää uudelleen. Hyvä biisi tai albumikokonaisuus on aina hyvä, ajasta tai paikasta riippumatta.

Nada Surf tekee niin rehellisen ja sympaattisen kuuloisia lauluja, että niitä tuntuu miltei pahalta kritisoida. Valitettavasti yhtyeen musiikki on silti hieman mitäänsanomatonta. Albumin kappalemateriaali on niin perusrockia, kuin perusrock voi olla. Tässä ei ole lähtökohtaisesti mitään pahaa. Ongelma on siinä, ettei levyn kappaleissa ole sellaista taikaa tai kuolemattomia melodisia oivalluksia, jotka tekisivät niistä mielenkiintoisia. Tulee väistämättäkin olo, että tämä on kuultu aiemmin – mutta monta kertaa paremmin.
Ylväs When I Was Young on silti kuulemisen arvoinen kappale.