N.A.S.A.: The Spirit Of Apollo

N.A.S.A.
The Spirit Of Apollo
Anti

Tuottaja-dj Squeak E. Cleanin ja skeittarinakin ansioituneen DJ Zegonin N.A.S.A. on suuruudenhullu ja kerrassaan järjetön projekti. Levy on omistettu kaikille, jotka ovat joskus miettineet, millaista olisi kuulla vaikkapa Method Manin ja Bay Area -originaattori E-40:n vaihtavan säkeitä. Eipä ole koskaan käynyt mielessä, mitä Tom Waits ja Ultramagnetic MC’s -legenda Kool Keith saisivat aikaan studiossa puhumattakaan Kanyesta, Santogoldista ja länsinaapuristamme Lykke Listä.

The Spirit Of Apollo -albumi toteuttaa monta tarkoituksetonta päähänpistoa, ja isoista tekijöistä huolimatta kokoelma paljastaa nopeasti päättömyytensä. Se ei sisällä yhtäkään kunnollista kollaboraatiota vaan luottaa sokeasti erilaisiin yhdistelmiin, jotka alistetaan sinänsä mallikkaiden biittien reunaehdoille. Tällöin hienoa työtä tahoillaan tehneet taiteilijat George Clintonista John Fruscianteen palautetaan alimpaan yhteiseen nimittäjään, joka on juuri niin mielenkiinnoton kuin kuvitella saattaa.

Kirjailijoiden tavoin muusikot ovat merkittäviä juuri keskinäisten erojensa ansiosta. N.A.S.A. menee metsään pyrkiessään luomaan yhteisen leikkikentän sinne, missä sitä ei ole.